Duiken met Guido


charco-verdeVandaag staat een kleine ontdekkingstocht op het programma. Als het even kan kijken we of we nog meer duikstekken kunnen ontdekken op La Palma. De duikstek van vandaag, Charco Verde,  is echter niet geheel nieuw. We komen hier wel eens als we met de boot duiken. Omdat we dat zelden doen en omdat Charco Verde wel een erg mooie stek is gaan we vandaag het eens van de kant proberen. Het is alleen een stukje lopen en we zullen ook wat moeten uitzwemmen om op de stek te komen. Maar, het moet kunnen vandaag lijkt een geschikte dag.

En dat ga ik doen met Guido. Guido is een jongen van 16 jaar en hier voor jee jaar woont om weer ´op het rechte pad´ te komen. In Duitsland heeft hij het flink bont gemaakt, een jongen met een rugzakje dus. Hij verblijft bij een pleeggezin, gaat dagelijks naar school, loopt stage om wat werkervaring op te doen en heeft bij ons zijn OWD afgerond en duikt nu elke week bij ons. Met z´n 16 duiken is het al een hele goede duiker. Relaxed en geniet van het onder water zijn. Of hij even al zijn zorgen vergeet en zijn hoofd leeg kan maken weet ik niet. Hij laat niet erg veel los. Ik hoop het voor hem, maar het zijn er erg veel.

charco-verde-lavaboogDe omstandigheden zijn, als we boven het strand staan, niet erg goed. Ik had op een beetje beter gehoopt. Er is een aardige branding en het zicht lijkt niet optimaal. Met een goed timing gaat het wel lukken. De tippel naar beneden valt mee en het water in gaan gaat ook prima. Het zicht is helaas niet erg goed, aan het begin niet meer als 10 meter, op 18 meter diepte wel een stuk beter. Maar helaas net niet goed genoeg om duikstek echt goed in kaart te kunnen brengen. Guido maakt het niet. Het duikt rustig met me mee. Genoeg leven en er komt zelf een flinke bonito langs zwemmen.

De mooie lavabogen die de duikstek zo mooi maken hebben we door het slechte zicht helaas niet kunnen vinden. We duiken rustig terug, wat toch wel een behoorliijk stuk is. De weg weer terug, over het strand en naar boven gaat ook prima. Al met al een geslaagde onderneming. De volgende keer de lavabogen vinden en we hebben weer een extra duikstek op de kaart staan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *